Wortelkanaalbehandeling Hoogvliet

Het is belangrijk om bij een ontsteking in het wortelkanaal snel aan de bel te trekken. Een ontsteking op deze plek geneest helaas niet vanzelf en moet daarom snel behandeld worden. Onze tandartsen voeren de wortelkanaalbehandeling met precisie uit. De tandartsen van Mondzorg Aveling hebben jarenlange ervaring op het gebied van wortelkanaalbehandelingen en helpen u graag.

 • Jarenlange ervaring
 • Een vriendelijke tandarts voor het hele gezin
 • We nemen nieuwe patiënten aan

Ik wil mij inschrijven Contact opnemen

Wanneer een wortelkanaalbehandeling?

De wortels van uw tanden en kiezen zijn niet met het blote oog zichtbaar. Ze zitten namelijk onder uw tandvlees en in de kaak. Elke wortel heeft een wortelkanaal waarin zenuwen en kleine bloedvaten zitten. We noemen dit weefsel ook wel ‘pulpa’. Als uw tandweefsel hevig ontstoken is, voeren we een wortelkanaalbehandeling uit, ook wel zenuwbehandeling genoemd. Tijdens deze behandeling verwijderen we de ontsteking, omdat uw lichaam dit zelf niet kan doen. Als u de infectie niet deskundig laat verwijderen, kan de ontsteking zich uitbreiden naar het kaakbot. In het uiterste geval kunt u uw tand of kies verliezen. Om dit te voorkomen dient u op tijd een afspraak te maken.

Symptomen van een wortelkanaalontsteking

Uw tandweefsel kan ontsteken door bacteriën die bijvoorbeeld vrijkomen bij tandbederf of een lekkende vulling. Maar ook als u bent gevallen en uw gebit een harde klap heeft gehad, kan een ontsteking ontstaan. Een ontstoken wortelkanaal herkent u aan een aantal symptomen of voortekenen. Deze vindt u hieronder. Mocht u een van deze symptomen hebben, plan dan een controleafspraak in bij uw tandarts.

 • Gezwollen tandvlees
 • Pijn tijdens het kauwen
 • Gevoelige tanden bij koud of warm eten of drinken
 • Puistjes op het tandvlees
 • Kloppende pijn in het gebit
 • Een afgebroken
 • Tandbederf
 • Donker of zacht tandvlees
 • Gebarsten of afgebroken kiezen of tanden

Heb je angst voor de tandarts, maak dan een afspraak bij mondzorg Aveling. Vak bekwame mensen die heel duidelijk uitleggen hoe ze de behandeling willen gaan uitvoeren om jou rust te geven. Verstaan hun vak stuk voor stuk. - Petra van Driel

Wortelkanaalbehandeling in Hoogvliet bij Mondzorg Aveling

Voordat we u behandelen maken we röntgenfoto’s om uw wortelkanalen in beeld te brengen. Zo zien we exact hoe uw wortels lopen en waar de tandarts ze moet behandelen. Uiteraard geven we u een verdoving voordat de behandeling begint. Zodra de verdoving zijn werk doet, maakt de tandarts een klein gaatje, waarna hij het ontstoken weefsel weghaalt en schoonmaakt. Tot slot maakt de tandarts de betreffende plek dicht met een vulling of kroon. Uw tand of kies geneest na de zenuwbehandeling vanzelf.

Wortelkanaalbehandeling kosten

De kosten van een wortelkanaalbehandeling, of zenuwbehandeling, liggen gemiddeld tussen de € 130,- en € 290,-. Dit gemiddelde is berekend op basis van het consult, de behandeling en bijkomende kosten. Mochten er complicaties optreden tijdens uw behandeling, dan kan de uiteindelijke rekening natuurlijk hoger uitvallen. Daarnaast kunnen de tarieven per jaar nog wel eens verschillen.

Bekijk daarom onze tarieven voor dit jaar. De kosten van onze tandheelkundige behandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. We raden aan om voor uw wortelkanaalbehandeling contact met ons op te nemen voor een begroting.

Veelgestelde vragen over zenuwbehandelingen

We snappen dat u wellicht nog met verschillende vragen zit. Daarom geven we graag antwoord op de meestgestelde vragen. Wilt u nog iets anders weten over een wortelkanaalbehandeling, neem dan contact met ons op via 010 - 416 0085 of kom bij ons langs in Hoogvliet.

Wortelkanaalbehandeling of trekken?

Een wortelkanaalbehandeling is helaas niet altijd de juiste oplossing. Als u bijvoorbeeld ook andere gebitsproblemen heeft, kan de tandarts ervoor kiezen om de tand of kies te trekken. Om het gat in uw gebit op te vullen kunt u bijvoorbeeld een brug laten plaatsen.

Is een wortelkanaalbehandeling pijnlijk?

Als we u een verdoving geven, voelt u meestal niet zo veel van de wortelkanaalbehandeling. Na de behandeling kan het behandelde gebied wel een aantal dagen wat gevoelig zijn. U kunt dan gerust een pijnstiller innemen, zoals paracetamol of ibuprofen. Mochten er complicaties optreden of de pijn erger worden, neem dan direct contact met ons op.

Hoelang duurt een zenuwbehandeling?

Dat ligt aan het aantal te behandelende wortelkanalen. Heeft u een ontsteking in een tand, dan zit hij vaak maar in één wortel. Dit gaat over het algemeen sneller dan bij een kies, aangezien daar meerdere wortels in zitten. De totale behandelingstijd ligt daarom tussen de 30 minuten en anderhalf uur. Vraag uw tandarts om een gerichte tijdsindicatie.

Is pijn na wortelkanaalbehandeling normaal?

De eerste vijf dagen kan de plek in uw gebit nog wat gevoelig zijn. Mocht u hier last van hebben, dan kunt u gerust een pijnstiller innemen zoals ibuprofen. Antibiotica is in de meeste gevallen niet nodig.

Kan een tand of kies verkleuren na een behandeling?

Over het algemeen treden er geen verkleuringen op na een zenuwbehandeling. Als er toch (enige) verkleuring optreedt, plan dan een nieuwe afspraak in. De tandarts kan de verkleuring in de meeste gevallen gewoon verhelpen.

Maak een afspraak bij uw tandarts in Hoogvliet

Wilt u meer informatie over wortelkanaalbehandelingen of over onze praktijk? Neem dan contact met ons op. Maak een afspraak bij Mondzorg Aveling in Hoogvliet om snel van uw klachten af te komen. We zijn doordeweeks telefonisch bereikbaar via 010 - 416 0085 tussen 08:30 - 12:00 uur en 13:15 – 16:30 uur. Als u nog geen patiënt bij ons bent, kunt u zich eenvoudig online inschrijven.
Ik wil mij inschrijven Contact opnemen

Klantenervaringen

Onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland.

Waardeer ons >>

 • Openingstijden
 • Maandag        8:00 – 16:30 uur
 • Dinsdag          8:00 – 16:30 uur
 • Woensdag      8:00 – 16:30 uur
 • Donderdag     8:00 – 16:30 uur
 • Vrijdag            8:00 – 16:30 uur
 • Zaterdag         Gesloten
 • Zondag            Gesloten

Wij zijn aangesloten bij