Facings Hoogvliet

Lang niet iedereen is tevreden over het uiterlijk van zijn of haar gebit. Wellicht herkent u dit en heeft u bijvoorbeeld last van spleetjes, een afgebroken stukje tand of gele tanden. Met behulp van facings lossen we deze problemen vaak snel en gemakkelijk op. Het is dan ook een behandeling die we regelmatig uitvoeren. Neem contact met ons op om u te laten adviseren over facings bij onze tandartspraktijk in Hoogvliet.

 • Ervaren tandartsen
 • Porseleinen en composieten facings
 • Een echte boost voor uw zelfvertrouwen

Ik wil mij inschrijven Contact opnemen

Wat is een facing?

Een facing is een manier van tandverfraaiing waarbij we een soort schild om uw tanden plaatsen. Hiermee maken we uw gebit direct een stuk mooier. Facings geven uw zelfvertrouwen echt een boost en nemen eventuele onzekerheden over uw gebit weg.

Helaas zijn facings niet mogelijk als u te weinig tandweefsel heeft, omdat er dan niet genoeg ruimte is. Soms kunnen kronen dan een passende uitkomst bieden. Neem contact op met onze praktijk in Hoogvliet om een afspraak te maken voor het bespreken of plaatsen van facings.  

In welke situaties facings geschikt zijn

Het laten zetten van een of meerdere facings kan een enorm verschil maken in uw gebit. Facings worden het meest gezet voor:

 • Wittere tanden
 • Het verhelpen van spleetjes tussen de tanden
 • Het herstellen van een afgebroken stukjes tand of kies
 • Het verbergen van scheve tanden
 • Het aanpassen van de vorm van de tand of kies

Herkent u een van deze problemen, neem dan contact met ons op of schrijf u in als nieuwe patiënt.

Composieten facings

Facings worden onder andere gebruikt om afgebroken stukjes tand of kies te herstellen, maar ook voor het witter maken van uw gebit. Er bestaan twee soorten facings: van composiet en van porselein. Voor composieten facings heeft u slechts één behandeling nodig. Mocht u niet tevreden zijn met het eindresultaat, dan kunnen we het nog gemakkelijk voor u aanpassen.

Nadelen van composieten facings zijn dat ze sneller verkleuren dan porseleinen facings en dat ze minder lang mee gaan. Facings van composiet gaan namelijk gemiddeld 4 tot 8 jaar mee. Merkt u na een aantal jaar dat uw tanden weer een opfrisbeurt nodig hebben? Dan kunt u gewoon een nieuwe afspraak maken voor facings bij onze tandartspraktijk in Hoogvliet. Bent u nog geen patiënt bij ons? Laat u dan inschrijven bij Mondzorg Aveling.

Porseleinen facings

Waar facings van composiet gemiddeld 4-8 jaar mee gaan, gaan porseleinen facings tot wel 15 jaar mee. Dit is dus een heel stuk langer. U heeft voor het plaatsen van porselein facings twee behandelingen nodig. Dat komt omdat de facings niet door de tandarts worden gemaakt, maar in een tandheelkundig laboratorium. Porseleinen facings hebben hierdoor over het algemeen een natuurlijkere uitstraling en zullen niet tot nauwelijks verkleuren. De kosten van porseleinen facings liggen hierdoor wel een stuk hoger dan bij composieten facings.

Facings behandelingen in Hoogvliet

Bij onze tandartspraktijk in Hoogvliet werken we zowel met composieten als porseleinen facings. Beide varianten hebben hun eigen voor- en nadelen. Laat u daarom vakkundig door ons adviseren om de beste keuze te maken.

Composieten facings plaatsen

 1. U heeft een afspraak gemaakt en komt bij ons in de stoel. Onze tandarts bespreekt met u de kleur van uw tanden en wat de verwachtingen zijn. Composieten facings maken we zelf en we kunnen daardoor de gewenste kleur realiseren.
 2. Vaak is het nodig om een dun laagje van uw tand af te slijpen. Hierdoor maken we ruimte voor de facing, zodat de tand met facing straks niet dikker wordt dan de rest.
 3. Nadat uw tanden gepolijst zijn, behandelt de tandarts het gebied met een speciaal zuur. Vervolgens brengt hij een hechtlaag aan die dient als een soort lijm.
 4. De zachte composieten facing brengen we op de juiste plek aan en vormen we bij waar nodig.
 5. Met een speciaal blauw licht zorgt de tandarts ervoor dat de composieten facing hard wordt. Hierna polijsten we altijd nog even het behandelde gebied. Zo wordt het oppervlak glad gemaakt en blendt de facing goed in met de rest van uw tanden.

Porseleinen facings plaatsen

 1. Net als bij composieten facings gaan we eerst met u in overleg over uw wensen. We bepalen de gewenste kleur aan de hand van een kleurenstaal. Vervolgens sturen we de gegevens op naar een tandheelkundig laboratorium waar ze uw facings klaarmaken.
 2. Om een porseleinen facing te kunnen plaatsen, slijpen we eerst uw glazuurlaag weg. Er moet een halve millimeter ruimte komen voor de facing. De tandarts maakt een afdruk van uw gebit met een gipsmal. Deze wordt samen met de andere gegevens opgestuurd naar het lab.
 3. Omdat het vaak nog even duurt voordat uw facings op maat zijn gemaakt in het lab, brengen we na de preparatie een tijdelijke beschermlaag aan.
 4. Zodra de facings klaar zijn, plannen we een vervolgafspraak in. Meestal vindt dit 2 tot 3 weken na uw vorige behandeling plaats.
 5. Bij uw tweede afspraak behandelen we uw tand met een zuur en een hechtlaag. Daarna brengen we de facing aan en polijsten we het oppervlak waar nodig.

Van tandarts veranderd en bij tandarts M.Amiri gekomen. Me wensen uit gesproken ,hier op is een plan van aanpak gemaakt. Ik kan nu lachen met een smile van oor tot oor.Samen gevat :behulpzaam, voelt vertrouwd, er wordt naar je geluisterd, werken in team verband, en tot de perfectie. Zeer te vrede, en nogmaals dankt.- Bronno Stal uit Hoogvliet

Kosten facings

De kosten van facings liggen vaak tussen de € 185,- en € 450,-. De behandeling bestaat uit verschillende stappen en onderdelen. We raden aan om voorafgaand uw behandeling een begroting aan te vragen. Hiermee voorkomen we dat u voor onverwachte kosten komt te staan. Op onze tarievenpagina vindt u een overzicht van de actuele tandheelkundige zorgkosten. De kosten van tandheelkundige behandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit en zijn voor elke patiënt gelijk.

De meestgestelde vragen over facings

Hieronder vindt u de meestgestelde vragen over facings. Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan aan een van onze tandartsen of bel onze praktijk via 010 - 416 0085.

Hoe voelen facings?

U hoeft zich geen zorgen te maken over het gevoel van facings in uw mond. Het is eigenlijk net als uw eigen tand. In het begin kan het natuurlijk even wennen zijn, maar dit gevoel gaat snel genoeg weg. Een facing hoort dan ook gewoon aan te voelen als uw eigen tand.

Wat is het verschil tussen porseleinen en composieten facings?

Dat zit hem met name in de prijs-kwaliteitverhouding. Composieten facings gaan minder lang mee, maar zijn wel een stuk goedkoper. Porseleinen facings zijn duurder, maar gaan een stuk langer mee. Uiteindelijk bepaalt u zelf waar uw voorkeur naar uitgaat.

Zijn er dingen die ik niet mag eten met facings?

Niet per sé, maar u dient wel op te passen met koffie, thee en andere dranken of voedingsmiddelen waar sterke kleurstoffen in zitten. Zeker de eerste dagen. Vermijd het roken van sigaretten en het kauwen op harde dingen, zoals pastilles, pennen of uw nagels.

Hoe moet ik mijn gebit verzorgen na een facings behandeling?

Het beste is om uw gebit gewoon te verzorgen zoals u gewend bent. Poets uw tanden minstens tweemaal per dag en gebruik tandenstokers, flossdraad of ragers om tussen de tanden te komen.

Maak een afspraak voor facings in Hoogvliet

Wilt u ook weer genieten van prachtige tanden? Neem dan contact met onze praktijk in Hoogvliet voor het plaatsen van facings. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Bent u nog geen patiënt of heeft u nog vragen over onze behandelingen, neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons.

Ik wil mij inschrijven Contact opnemen

Klantenervaringen

Onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland.

Waardeer ons >>

 • Openingstijden
 • Maandag        8:00 – 16:30 uur
 • Dinsdag          8:00 – 16:30 uur
 • Woensdag      8:00 – 16:30 uur
 • Donderdag     8:00 – 16:30 uur
 • Vrijdag            8:00 – 16:30 uur
 • Zaterdag         Gesloten
 • Zondag            Gesloten

Wij zijn aangesloten bij