Tand of kies trekken

Tand of kies trekken

Door een beschadigde tand of kies te verwijderen, nemen we probleem weg dat voor pijn en andere complicaties zorgt. Hierdoor voorkomt u verdere ongemakken in de toekomst. Het trekken van een tand of kies helpt op die manier bij het herstellen van uw mondgezondheid en zorgt ervoor dat u weer zonder ongemak kunt functioneren.

Ik wil mij inschrijven Contact opnemen

Wanneer is een kies trekken of tand trekken noodzakelijk?

Een kies trekken is soms nodig als de tand of kies ernstig beschadigd is, scheef staat of geen stevige verankering meer heeft in het kaakbot. Het idee van het trekken van een tand of kies brengt misschien wat angst of zorgen met zich mee, maar we stellen u vooraf, tijdens en na de behandeling graag op uw gemak.

Tand of kies trekken: de procedure

Voordat de procedure begint, krijgt u een plaatselijke verdoving om het gebied rond de tand of kies te verdoven. Dit zorgt ervoor dat u tijdens de ingreep geen pijn voelt. Onze tandartsen zijn ervaren en zorgen ervoor dat ook het geven van de verdoving zo comfortabel mogelijk verloopt. Tijdens het trekken van de tand of kies gaan we voorzichtig te werk.

Dankzij onze expertise en vaardigheid verloopt het uitvoeren van de procedure bovendien vlot en efficiënt. We hechten de wond met oplosbaar hechtmateriaal. De hechting lost binnen enkele weken vanzelf op.

Kies of tand trekken: na de behandeling

Zodra de verdoving is uitgewerkt, kunt u wat ongemak ervaren. In dat geval verlicht een pijnstiller, zoals paracetamol de pijn vaak snel. In sommige gevallen ontstaat koorts, enige zwelling, nabloeding of een ontsteking. Samen met uw tandarts overlegt u wat u dan moet doen, om de klachten snel te verhelpen. Worden uw klachten erger of vertrouwt u het niet? Neem dan contact met ons op. Als onze praktijk gesloten is kunt u terecht bij de noodtandarts bij spoedgevallen.

Kies of tand laten trekken?

Wilt u een kies of tand laten trekken? Dan is het essentieel om uw tandarts op de hoogte te stellen als u antistollingsmiddelen gebruikt of hartproblemen heeft. In dat geval moeten er mogelijk extra voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Afspraak maken bij Mondzorg Aveling

Klaar om van uw klachten af te komen en een afspraak te maken? Neem dan gerust contact met ons op. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen. Bel ons direct op 010 416 00 85 voor een afspraak. Bent u nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eenvoudig in en laat ons u helpen van uw klachten af te komen.

Ik wil mij inschrijven Contact opnemen

  • Openingstijden
  • Maandag        8:00 – 16:30 uur
  • Dinsdag          8:00 – 16:30 uur
  • Woensdag      8:00 – 16:30 uur
  • Donderdag     8:00 – 16:30 uur
  • Vrijdag            8:00 – 16:30 uur
  • Zaterdag         Gesloten
  • Zondag            Gesloten

Wij zijn aangesloten bij