Mondhygiënist Hoogvliet

Mondzorg Aveling is dé mondhygiënist in Hoogvliet voor optimale mondhygiëne. Dit is namelijk van groot belang voor de gezondheid van uw tanden, tandvlees en uw algemene gezondheid. Door voldoende aandacht te besteden aan uw gebit, voorkomt u gebitsproblemen en tandvleesaandoeningen. Plan dan ook twee keer per jaar een afspraak in bij de mondhygiënist van Mondzorg Aveling in Hoogvliet.

Ik wil mij inschrijven Contact opnemen

Voordelen van Mondzorg Aveling in Rotterdam West

 • Ervaren en vriendelijke mondhygiënist
 • Voorkom gebitsproblemen en tandvleesaandoeningen
 • Gecombineerde afspraak bij de tandarts en mondhygiënist mogelijk
 • Patiënten beoordelen ons met een 9,2

Neem voor vragen of het maken van een afspraak contact met ons op. Ook kunt u eenvoudig online een afspraak maken of u inschrijven als u nog niet eerder bij ons bent geweest.

Preventie van gebitsproblemen

Onze tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistentes dragen graag hun steentje bij aan goede mondhygiëne. Met goede mondhygiëne zorgt u er namelijk voor dat u veel tandheelkundige problemen voorkomt. Denk hierbij aan tandvleesproblemen of een vervelende mondgeur. We adviseren u dan ook om twee keer per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen bij de tandarts, voor een periodieke controle en bij de mondhygiënist voor een grondige reiniging.

Waar de tandarts uw gebit controleert op eventuele gebitsproblemen, voert de mondhygiënist een reiniging uit van uw tanden, kiezen en tandvlees. Daarnaast voorzien onze specialisten u van passend advies over de verzorging van uw tanden en tandvlees. U bent van harte welkom bij onze praktijk in Hoogvliet, Rotterdam West.

“Elk halfjaar maak ik een afspraak bij de mondhygiënist. Het geeft mij een prettig gevoel dat mijn gebit goed gereinigd wordt en na de behandeling voelt alles weer lekker fris aan.”
Andre Borsato uit Hoogvliet

Wanneer is het verstandig een mondhygiënist te bezoeken?

Voor het maken van een afspraak bij de mondhygiënist heeft u geen doorverwijzing nodig van de tandarts. Herkent u een van onderstaande klachten? Dan is het verstandig om een mondhygiënist naar uw gebit te laten kijken.

 • Aanslag, tandplak of tandsteen op uw tanden
 • Bloedend tandvlees als u uw tanden poetst
 • Rood en gezwollen tandvlees
 • Nare mondgeur
 • Vieze smaak in uw mond
 • Teruggetrokken tandvlees
 • Gevoelige tandhalzen
 • Regelmatig last van gaatjes
 • Loszittende tanden of kiezen

Ik wil mij inschrijven

Behandeling bij de mondhygiënist

Als u een behandeling ondergaat bij de mondhygiënist, voeren we eerst een DPSI-meting (Dutch Periodontal Screening Index) uit. We meten hierbij de ruimte tussen het tandvlees en uw tanden en kiezen. We beoordelen uw tandvlees met een score tussen 0 en 4 en bepalen op basis van deze score welke behandeling er nodig is.

DPSIOmschrijving
0U heeft gezond tandvlees: het is roze van kleur, bloedt niet en ligt strak om de tandhals.
1Uw tandvlees bloedt bij het meten en is oppervlakkig ontstoken. U heeft last van gingivitis*.
2Naast gingivitis heeft u ook tandsteen.
3-U heeft last van beginnende parodontitis*.
3+U heeft last van gevorderde parodontitis: er is botafbraak en tandwortels liggen deels bloot.
4De parodontitis breidt zich uit richting de wortelpunt. U kunt tanden en kiezen verliezen door het botverlies.

* We spreken van gingivitis als er door tandplak een ontsteking ontstaat aan de rand van uw tandvlees. Indien deze ontsteking zich verder uitbreidt naar het kaakbot, noemen we dit parodontitis.

Welke behandeling voert de mondhygiënist uit?

De mondhygiënist van Mondzorg Aveling in Hoogvliet (Rotterdam West) voert de volgende gebitsbehandelingen uit:

Preventieve mondhygiënebehandeling

 • Onderzoek
 • Voorlichting en advies geven over de juiste mondverzorging voor uw gebit
 • Het verlenen van preventieadvies

Overige behandelingen bij de mondhygiënist

 • Verwijderen van aanslag, tandplak en tandsteen
 • Fluoride aanbrengen
 • Sealen
 • Polijsten van vullingen
 • Gladmaken van worteloppervlakken
 • Worteloppervlakken onder het tandvlees grondig reinigen

Kosten mondhygiënist

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt jaarlijks alle kosten voor tandheelkundige behandelingen vast. Bekijk hieronder de veelvoorkomende tarieven voor een behandeling bij de mondhygiënist:

CodeBeschrijvingPrijzen
M01Preventieve voorlichting of instructie, per 5 minuten€ 14,91
M03Gebitsreiniging, per 5 min€ 14,91
M05Niet-restauratieve behandeling van cariës in het melkgebit€ 29,92
M40Fluoridebehandeling€ 16,62
T22Grondig reinigen wortel, standaard€ 26,60
T11Onderzoek van het tandvlees met pocketstatus€ 151,88
T12Onderzoek van het tandvlees met parodontiumstatus€ 192,83

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Als u jonger dan 18 jaar bent, krijgt u de kosten voor een behandeling bij de mondhygiënist vergoed. Indien u 18 jaar of ouder bent, vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling niet vanuit de basisverzekering. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering? Dan krijgt u vaak wel een vergoeding. Neem contact op met uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polis voor de exacte voorwaarden.

“Ik ben heel erg tevreden over de behandeling bij de mondhygiënist. Vriendelijke specialist en ik vind het fijn dat alles weer gecontroleerd is. Bedankt!”
Albert Kleppie uit Hoogvliet

Ik wil mij inschrijven Contact opnemen

Veelgestelde vragen over mondhygiëne

Wilt u meer weten over mondhygiëne, dan raden we aan om onderstaande vragen en antwoorden door te lezen. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze praktijk via 010 416 0085.

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist is gespecialiseerd in het menselijk gebit. Hij of zij verhelpt en voorkomt tandvleesaandoeningen en gaatjes in uw tanden of kiezen. Daarnaast krijgt u van een mondhygiënist gericht advies om gebitsproblemen te voorkomen.

Hoe zorg ik voor goede mondhygiëne?

Poets minimaal twee keer per dag uw tanden voor minstens twee minuten. Vergeet uw tong ook niet mee te poetsen. Gebruik hier het liefste een elektrische tandenborstel voor, elektrisch poetsen heeft namelijk meer effect dan poetsen met een handtandenborstel. Vaak heeft hij ook een ingebouwde timer, wat het een stuk eenvoudiger maakt om de tijd bij te houden. Tot slot is het gebruik van flosdraad, stokers of ragers noodzakelijk voor het verwijderen van voedselresten of bacteriën.

Welk fruit is gezond voor tandvlees?

Het eten van kiwi’s, citrusvruchten en aardbeien draagt bij aan de gezondheid van uw tandvlees. Deze fruitsoorten zitten bomvol vitamine C, dat uw tandvlees nodig heeft om gezond en mooi roze te blijven. Fruit kan het glazuur van de tanden wel aantasten, dus eet het met mate en vermijd het eten van fruit na het tandenpoetsen.

Hoe vaak moet ik naar de mondhygiënist?

Net als de tandarts bezoekt u de mondhygiënist gemiddeld twee tot vier keer per jaar. Hoe vaak dit precies nodig is, hangt af van uw gebitstoestand en wat u zelf al doet om uw gebit schoon te houden. U bent in elk geval van harte welkom bij Mondzorg Aveling in Hoogvliet.

Kan ik naar de mondhygiënist tijdens mijn zwangerschap?

Bent u zwanger of probeert u zwanger te worden? Licht uw tandarts en mondhygiënist hier dan zo snel mogelijk over in. We stemmen de behandelingen hierop af en vermijden bijvoorbeeld het maken van röntgenfoto’s. We raden wel aan om langs te blijven komen, omdat u tijdens een zwangerschap meer kans heeft op tandvleesontstekingen en andere klachten.

Hoe voorkom ik gaatjes?

1) Vermijd suikers en zure voedingsmiddelen. 2) Poets tweemaal per dag uw tanden. 3) Maak gebruik van tandenstokers, flosdraad of een rager. 4) Stop met roken.

Heb ik een verwijzing nodig om een mondhygiënist te bezoeken?

Nee dit is niet nodig, maar een tandarts kan u eventueel wel doorverwijzen.

Maak een afspraak bij uw mondhygiënist in Rotterdam West

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op door te bellen naar 010 416 0085. Liever online een afspraak maken? Dat kan via onderstaande button. Komt u voor het eerst langs in onze praktijk in Hoogvliet, Rotterdam? Schrijf u eenvoudig in als nieuwe patiënt.

Ik wil mij inschrijven Contact opnemen

 • Openingstijden
 • Maandag        8:00 – 16:30 uur
 • Dinsdag          8:00 – 16:30 uur
 • Woensdag      8:00 – 16:30 uur
 • Donderdag     8:00 – 16:30 uur
 • Vrijdag            8:00 – 16:30 uur
 • Zaterdag         Gesloten
 • Zondag            Gesloten