Onzichtbare beugel

Een onzichtbare beugel. Wat is dat precies?

Bij Mondzorg Aveling bieden wij een onzichtbare beugel aan van “TrioClear”.
Deze onzichtbare beugel wordt ook wel clear aligner genoemd. In de meeste gevallen kunnen zij een alternatief bieden ten opzichte van de traditionele ‘slotjes’ beugel.
“TrioClear” is ontwikkeld met als voornaamste doel het draagcomfort voor de patiënt zo optimaal mogelijk te maken. Door voorspelbare en comfortabele bewegingen creëren wij zo een gewenst eindresultaat.

Hoe kom ik in aanmerking voor een onzichtbare beugel?

U bent 18 jaar of ouder. U komt langs voor een consult bij uw tandarts. Deze zal de mogelijkheden met u doorspreken en ook proberen te beoordelen of u in aanmerking komt voor dit traject.
Vervolgens komt u voor een intake waarbij er foto’s en een digitale scan van uw kaken wordt gemaakt waarna er een behandelplan voor u kan worden opgesteld. Het eindresultaat wordt inzichtelijk gemaakt door een simulatiefilmpje.
Hierna komt u langs om dit behandelplan door te nemen met de tandarts. Tevens krijgt u hier een overzicht van de kosten die aan het traject verbonden zijn.
Indien u hier akkoord mee bent, zullen uw aligners worden vervaardigd en kan uw traject vaak al binnen 3 weken van start gaan!

Wordt deze manier van orthodontie vergoed door mijn verzekering?

De vergoeding voor de onzichtbare beugel hangt van uw aanvullend verzekeringspakket af. Of dit voor u van toepassing is, kunt u het beste navragen bij uw zorgverzekeraar.

Wij zijn aangesloten bij